lördag 19 mars 2016

Skillnaden på ombre, balayage, sombre och ecaille

Ombre-färgen har länge varit och fortsätter att vara en mega-hit. Denna typ av färg går ju att variera i oändlighet och det har då uppstått olika grenar från Ombre-trädet 🌿

Ombre: 
En mörkare botten (antingen din egna färg eller färgad mörkare) och märkbart ljusare längder och helljusa toppar. Hur skarp övergångarna är går att variera. 

Sombre: 
En naturlig, solkysst känsla med hjälp av tunna inramande slingor där din egna hårfärg gärna bevaras mellan slingorna. 

Ecaille: 
En mörkare botten (färgad i ditt egna mörkhetsläge eller ännu mörkare) och tunna ljusa slingor som varvats med mörkare färgade slingor för extra djup och mustighet. Hela håret får extra mycket färgade pigment men känns ändå mjuk och naturlig. 

Balayage: 
Är egentligen en typ av sling-teknik. Man penslar slingor med blekning på frihand för att nå någon av ovanstående färger som slutresultat.

Folieslingor: 
Man kan även lägga slingorna helt i folie för att få en ombre/sombre/ecaille/balayage-liknande färg då frisören anpassar folieslingorna efter önskemålet. Man kan även varva folieslingor tillsammans med balayage för att få fram en fin Ecaille. 

Vilken teknik frisören kommer fram till beror på ditt hårs kvalité och ditt önskade resultat. Hoppas att detta redde ut några frågetecken för er, bläddra gärna bland det enoorma bildregnet och inspireras! ✨